• 100% natuurlijke producten
  • Gratis advies
  • Professionele begeleiding
  • Holistisch dierentherapeut
Home » Dierentherapeut » Natuurlijke behandelingen » Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie


Bachbloesem remedies zijn natuurlijke middelen, die in de jaren ‘30 van de vorige eeuw door de Engelse homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach ontdekt zijn. Ze zijn geschikt voor iedereen, geven geen gewenning en kunnen met een gerust gevoel een langere periode gebruikt
worden.
Er bestaan 38 verschillende bloesems, die samen een compleet systeem vormen.
Volgens de filosofie van Dr. Bach dient er altijd naar het individu en niet naar de fysieke gesteldheid gekeken te worden. Daarom is het het beste dat de keuze van Bloesems altijd wordt afgestemd op het individuele dier met zijn specifieke emoties. Het is echter van belang te weten dat een dier een individu is met zijn eigen gevoelens en karakter.

Hoe kunnen Bachbloesem remedies helpen?

Bachbloesem remedies kunnen helpen de veranderingen in het gedrag van het dier door te voeren. Bachbloesem remedies zijn speciaal samengesteld om dieren - en mensen - te helpen de positieve kanten van zichzelf te ontdekken en drempels over te stappen die hen ervan weerhouden een gelukkig leven te leiden. Welke emoties hun leven ook beïnvloeden - angst, onzekerheid, onrust - Bachbloesem remedies kunnen hen helpen deze gevoelens te overwinnen. Bachbloesem remedies kunnen ook gebruikt worden voor dieren in een herstelperiode of als ze zich niet lekker voelen. Het dier kan met behulp van de bloesems zich beter en meer ontspannen voelen en/of zijn energie hervinden.

Enkele voorbeelden waarbij Bachbloesem kan worden ingezet.

  • Dieren uit een asiel of met een traumatisch verleden kunnen dat niet loslaten en er een bepaald gedrag aan overhouden. Dieren die een geliefd maatje of persoon hebben verloren kunnen zich verdrietig en alleen voelen en zelfs rouwen. Bachbloesem remedies kunnen het dier hierbij ondersteunen en weer laten herstellen.
  • Wanneer het probleem agressie naar andere honden betreft, kunnen daar vele oorzaken aan ten grondslag liggen. Vaak is angst de onderliggende oorzaak van agressie. Bachbloesems kunnen het dier hier goed in ondersteunen en het dier bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen geven.
  • Dieren die verlegen zijn kunnen ook gebaat zijn met Bachbloesems
  • Dieren die onzeker zijn en daardoor afwachtend zijn in uitdagingen kunnen baat hebben bij Bachbloesems
  • Dieren die moeite hebben om te wennen of zich aan te passen aan veranderde situaties, bijvoorbeeld een verhuizing, de komst van een nieuwe soortgenoot of een verblijf in een pension, kunnen gebaat zijn met Bachbloesems
  • Dieren die altijd overenthousiast en te uitbundig zijn kunnen met Bachbloesems weer in balans gebracht worden. Hier is het belangrijk om het gedrag goed te interpreteren en te kijken of de  leefomstandigheden van het dier passend zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkhondenrassen die onvoldoende uitdagingen en beweging krijgen.
  • Wanneer het dier steeds weer dezelfde fouten maakt, zoals het steeds weer dezelfde gevaarlijke situatie opzoeken welke nadelig voor hem is, dan kan het dier gebaat zijn met Bachbloesems
Afbeelding met tekst over natuurlijke geneeskunde van Edward Bach